5 saker jag har sagt nej till

Det finns saker som kan verka bra och spännande men ändå säger vi nej. Du har säkert också varit med om tillfällen i ditt liv då logiken sa att något ändå verkade bra men hjärtat sa nej. Nu ska jag ta upp 5 saker som jag har sagt nej till.

  1. Att bli brun utan sol snabbt

Jag älskar den där looken av att vara brun. Men jag har alltid sagt nej till falska solbrännor. Inte ens mello nässpray har övertygat mig trots att jag sett så fina resultat på flera av mina bekanta. Jag har en inre röst som säger att jag bara ska sola i solen och inget annat.

  1. Att sova över på Frammegården

Efter att ha sett ett reportage om övernattning på Frammegården så var det en viss person som försökte få mig att gå med på detta. Icke sa nicke. Jag kände att det var helt fel sak att göra. Kanske gör att jag på något sätt känner att de där stackars kvinnorna som brändes som häxor inte är så långt från mig.

Och jag hade verkligen inte velat få kontakt med dem. Nej tack! Så inget sovande på Frammegården för min del. Vem sjutton skulle kunna sova där?

  1. Att dricka choklad på getmjölk

Jag har ju hört att getmjölk är så bra och nyttigt men bara lukten får mig att backa. Jag har sagt nej varje gång till hemmagjord varm choklad med denna mjölk. Inte ens när jag insåg hur mycket jag skulle ha att vinna på att använda getmjölk istället för mjölk så tog jag detta alternativ. Det blev ett nej trots att logiken sade mig att detta var helt galet.

  1. Att hoppa fallskärm

Jag fick chansen att hoppa fallskärm gratis för några år sedan. Det var en kurs och sedan hopp tillsammans med instruktör. Men mitt hjärta sade nej till detta. Inte för att jag är så värst vidare höjdrädd. Men jag tänkte att det skulle kunna gå som i den där filmen Så vit som en snö.

  1. Att resa till Kina gratis

Hoppa fallskärm gratis är en sak men att åka till Kina utan att betala för biljetten är en annan. Det var en viss herre som föreslog att vi skulle promenera på kinesiska muren tillsammans. Jag trodde först att det var ett skämt.

Men kort därefter så presenterades flygbiljetterna. Två veckor i Kina utan att jag behövde betala en krona för saken. Jag insåg dock att det fanns andra önskemål så det blev till att tacka nej trots att jag gärna hade sett Kina. Det är förstås inte försent att göra något åt den saken…