Spökar det verkligen i Frammegården i Skillingmark?

Jag tycker att det där med spöken är fascinerande och tycker egentligen inte att det är någon fråga om huruvida de finns eller inte. Men det betyder ju inte att jag tror på att det spökar i varje gammalt hus. Bara för att spöken finns så betyder det ju inte att de har så stort intresse av oss som inte har dött ännu.

På Frammegården spökar det men inte så mycket i min mening. Det är min utvärdering efter att ha sett närmre på detta spökhus i Värmland. Vart ligger Frammegården frågar du. Jo den ligger i Bön i Skillingsfors och kanske ska du säga en bön om du på fullt allvar tänker försöka tillbringa en natt på gården.

Skillingmark

Hur mycket spökar det på Frammegården?

Om vi ska tro på alla uttalanden som kommer från folk som sett närmre på Skillingmark spökhus så kan vi se att det tycks spöka när man vill det. Men det kan ta några timmar. Team som har testat med att lägga en boll vid rummet där osaliga barn ska spöka fick faktiskt resultat med en boll som sparkades av osynlig kraft. Fast det tog som sagt några timmar.

Folk som vill sova över sägs lämna huset en bra bit innan midnatt. Det blir för mycket. Kanske för att de har läst så många uttalanden om gråt från barn, att platsen en gång var avrättningsplats för häxor och att två barn mördats och begravts i källaren.

Det här är ju hemska saker och visst kan vi se att Frammegårdens historia kantas av riktigt vidriga saker. De som är känsliga för energier som hänger sig kvar på platser känner av detta. Den köper jag. Huset är ju över 300 år gammalt och byggt på en plats för häxavrättningar.

Dessutom ska det ha använts som ett slags hospice för folk som kommit och väntat in döden. Det gjorde de i rummet som numera kallas för likrummet. Jajamän!

Är du sugen på att Frammegården boka in?

Om du vill Frammegården boka får du inte bli en toka av att vänta. Där försökte jag skoja till det lite med rim. Saken är den att det just nu inte går att komma på besök för övernattning och guidad tur tills 2023. Så populär är detta spökhus i Värmland!

Men spökar det verkligen?

Om du inte tror att det spökar så tycker jag inte att du ska ödsla din tid på Frammegården. Den kommer inte att ge dig någon särskild upplevelse då du kommer att förklara bort allting som sker med det ena och det andra.

Men om du har en liten öppning i huvudet för saker som kanske verkar lite off så ska du veta att det antagligen är sant.

Ta bara en titt på denna video:

Frammegården i Skillingmark är helt klart något unikt och udda. I videon ser man väl hur det där med energier fungerar i huset. Det är något som kan förklara en hel del fast vi kan givetvis inte veta exakt hur det hela hänger ihop.

Kommer jag att boka Frammegården 2023?

Nej! Jag har läst och sett videos och tänker att det är för bra att jag inte bor i närheten av Skillingmark. Jag känner verkligen inte för att spendera en natt i ett hus där osynliga varelser för väsen. De kan få vara ifred där för min skull!

Vad tänker du? Skulle du vilja besöka spökhuset i Skillingmark eller har du redan varit där? Hörde du något? Dela gärna med dig!