Vilket husdjur är ett bra val?

Det här är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Jag älskar ju djur, även katter, men saken är den att djur inte alltid älskar att bo med oss människor. Detta beror en hel del på hur vi beter oss och vilken typ av djur vi skaffar.

Till att börja med så tycker jag att du ska fundera på vad för slags djur du vill ha. Kika in på en sajt om husdjur och lär dig mer om katter, hundar, fåglar och smådjur. Känn efter. När du har särskild kärlek för djuret så kommer djuret att ge tillbaka den kärleken!

Ett djur du kan ha nära

En annan sak som är otroligt viktig att tänka på innan du skaffar ett husdjur är det där med pälsdjursallergi. Innan ett husdjur skaffas kan det vara bra att besöka en familj som har samma djur. Detta för att säkra att ingen i ditt hushåll kommer att bli sjuk av djurets närvaro.

Om ni skaffar djur utan att kolla detta kan det bli minst sagt jobbigt. Det är inte alltid så självklart att ni kan lämna tillbaka till personen som sålde eller gav bort djuret.

En unge eller vuxet djur

Det kan ju vara behjärtansvärt att vända sig till ett jourhem för djur för att erbjuda hjälp med att ta över djur som misshandlats på olika sätt. Fast här måste du tänka på att detta kräver mycket mer än om du skaffar en unge. Både vad gäller katter och hundar.

När ett djur har skadats så kräver det mycket mer av dig. Det handlar inte bara om att erbjuda ett säkert hem där djuret kan få ro. Du måste börja från början och uppfostra ett djur som aldrig lärt sig hur man lever omkring normala människor.

Inomhus mycket?

Sist men inte minst vill jag också ta upp det där med bostadens karaktär. Den som bor ute på landet har ju gott om plats utomhus för djur som kan gå fritt. I stan så kanske det blir tal om en katt som kan bo inomhus mesta delen av tiden.

Välj ett husdjur som kommer att trivas i ditt hem där du bor!