Detta skulle jag ta med mig till en öde ö

Den där leken om en öde ö har vi alla lekt. Frågan om vad eller vem man skulle ta med sig är kittlande. Det här beror förstås en hel del på hur lång vistelsen blir. Men om vi tänker oss att det blir en vecka på en öde ö där det finns mat och allt annat som krävs för att se det hela som semester så hade jag tagit med mig:

  1. En bra bok

Jag älskar ju att läsa. Kanske en bok om spökhus i Värmland eller något som kan vara lite extra spännande. Sådant som jag inte vill läsa när jag är i Värmland om vi säger så!

  1. En metalldetektor

Det kan ju bli äkta skattjakt på en öde ö. Vem vet vad som har flutit iland där. Jag tar med mig min metalldetektor och letar skatter. Jag är säker på att jag kommer att hitta en guldgruva i sanden! Detta helt utan gåtor till skattjakt.

  1. Solkräm

Jag vill ju inte bränna mig i solen för visst är det en öde ö i varma vatten där solen gassar. Jag tar alltså med mig en solkräm så att jag inte riskerar att bli sjuk av min vistelse i paradiset!

  1. Mobilen

Det blir förstås en massa selfies. Nu finns det förstås en studie som visar att selfies är farligare än hajar. Så om jag får till en selfie på mig och en haj har jag ju åstadkommit något helt otroligt!