Varning för katten säger jag bara!

Katter verkar ju vara rätt så harmlösa men så är det inte alltid. Häromdagen så råkade min väninna ut för en ilsken katt. Den var så sur att den bet sig fast i hennes rock och släppte inte taget förrän hon dängde till med väskan över huvudet.

Folk har ju katter ganska fritt. De går ut och in genom kattluckor och ingen bryr sig så mycket om detta. Men katter som dyker upp plötsligt kan vara lika skrämmande som Frammegården i Skillingmark en sen natt.

Nu är min livliga fantasi igång igen, jag vet. Men jag tycker faktiskt att det borde skyltas med varning för katt där den finns. Då kan man ju hålla sig på avstånd från de små bestarna som går omkring och låtsas att de är så snälla och beskedliga.

Det är inte bara jag som säger att det finns beteendeproblem hos katter. Men de går ju inte i koppel som hundar. Så fram med varningsskyltarna säger jag bara. Ingen katt går att lita på. Så tänker jag…