Vad får dig att skratta?

Jag har funderat lite på vad som får mig att skratta. Det är ju en sak att le för att någon ställer fram varm choklad utan socker som smakar som himlen. Det är en helt annan att skratta för att något är vansinnigt roligt. Man kan ju även skratta av skräck som vid ett besök nattetid på Frammegården

Skratt när vi är ledsna

Jag kan inte låta bli att tänka på en begravning som jag gick på med min pappa. Det var en släkting som hade gått bort i ganska ung ålder. Vi satt där under ceremonin och så började en flicka sjunga Bridge over Troubled Water.

Flickan sjöng helt okej men det var något med hennes sång som fick både mig och pappa att börja fnittra. Och fnittret blev ganska snart till ett skratt som givetvis skulle kvävas för det var ju en begravning.

Kvävda skratt leder till mer skratt

Jag inser av detta att kväda skratt är en säker väg till mer skratt. Om jag inte får skratt och plötsligt blir stimulerad till detta så får det mig att skratta ännu mer. Det här tror jag är mänskligt. Det har säkert skrattats en hel del på många begravningar just på grund av detta.

Annars är ju svaret på frågan ganska enkelt. Vi skrattar åt sådant som är kul. Det kan vara allt från knäppa skattjakt ledtrådar till en stand up comedy show.